Ingyenes kiszállítás 15.000,- Ft feletti megrendelés esetén » szállítási módok

Portékák kutyusoknak és gazdiknak!

 

Írhatsz nekem    info@kporteka.hu

vagy felhívhatsz  +36703339679

Méretvétel kutyaruhához

Hogyan mérd meg helyesen kutyádat ruha vásárlása előtt?

 

A méretvétel fontossága kutyaruha vásárlásakor

Amikor kutyaruhát vásárolsz, ne csak a stílust és a designt vedd figyelembe, fontos szempont legyen a megfelelő méret kiválasztása is. Egy rosszul illeszkedő kutyaruha nemcsak kényelmetlen lehet kedvenced számára, de akár káros is lehet, például, ha túlságosan szorítja a testet vagy akadályozza a mozgását. Ezért elengedhetetlen, hogy pontosan megmérd kutyád a ruhavásárlás előtt!

Lépésről-lépésre megmutatom, hogyan végezhető el helyesen a méretvétel kutyaruhához, milyen eszközzel és hogyan mérd meg a kutya háthosszát, mellkas kerületét és nyakkerületét. Emellett tippeket adok arra vonatkozóan is, hogy milyen gyakori hibákat érdemes elkerülni, és hogyan biztosíthatod, hogy a kiválasztott kutyaruha tökéletesen passzoljon kedvencedre.

 

Tippek a pontos méréshez

Helyes pozíció: Győződj meg róla, hogy kutyád álló helyzetben, nyugodtan, egyenesen áll, nem görnyed vagy épp nem nyújtózkodik. Ez biztosítja, hogy a mért értékek pontosak legyenek.

Mérőeszköz: Használj szabócentit - puha de nem nyúlós mérőszalagot - amely könnyedén hajlik, rásimul kutyád testére és pontosan követi annak ívét.

Ügyelj arra, hogy a mérés során a szabócenti ne legyen sem túl szoros, sem túl laza. A szalagnak simának és egyenesnek kell maradnia mérés közben.

 

Így mérd meg kutyád helyesen

 

Kutya háta hosszának mérése:

A kutyád háta hosszának mérése az első fontos méret ahhoz, hogy a kutyaruha tökéletesen illeszkedjen. Ez a méret a nyaktő és a faroktő közötti távolság, azt határozza meg, hogy a ruha milyen hosszan fog leérni a kutya hátrészén.
Helyezd a mérőszalagot a nyaktőhöz, oda, ahol a nyakörvet általában hordja vagy hordaná és mérd le a távolságot egészen a farok tövéig.

 

Kutya mellkas kerületének mérése:

A mellkas kerületének mérése létfontosságú, hiszen ez a méret határozza meg, hogy a ruha mennyire lesz kényelmes kutyád számára mozgás közben. A mellkas kerületét a kutya első lábai mögött, a legszélesebb ponton kell megmérni.
Vezesd végig a szabócentit a kutya mellkasán, közvetlenül az első lábak mögött a legszélesebb részen. 

 

Kutya nyakkerületének mérése:

A nyak kerületének mérése éppolyan fontos, mint az eddigi méretvételek, hiszen a kutyaruha nyakrésze sem lehet túl szoros vagy túl bő. Ez a méret biztosítja, hogy a kutya kényelmesen tudja-e hordani a ruhát, különösen fontos ez például a nyakörv viselése esetén.
A nyak kerületét ott kell mérni, ahol a kutyus a nyakörvét hordja. Ez általában a nyak alsó része. Óvatosan tekerd körbe a mérőszalagot a megjelölt helyen és olvasd le a kerületet. Győződj meg róla, hogy a mérőszalag ne csússzon el mérés közben.

A pontos mérés érdekében érdemes a mérést többször megismételni, különösen, ha a kutya mozgékony vagy izgatott állapotban van.

 

Gyakori hibák, amiket el kell kerülni kutyaruha méretvételnél

A megfelelő méretvétel elengedhetetlen a kényelmes és funkcionális kutyaruha kiválasztásához, elkészítéséhez. Azonban vannak gyakori hibák, amelyeket könnyű elkövetni.

Túl szoros a mérőszalag: A leggyakoribb hiba, hogy túl szorosra húzzuk a mérőszalagot. Ez torzíthatja a méréseket, ezért előfordulhat, hogy túl szűk ruhát vásárolsz kutyusodnak.

Mozgó kutya: Ha kutyád nem áll nyugodtan mérés közben, az szintén befolyásolhatja a mérések pontosságát. Próbálj meg egy nyugodt pillanatot találni, vagy kérj segítséget, hogy valaki fogja a kutyát amíg mérsz.

Nem megfelelő mérőeszköz használata: Mindig puha szabócentit használj, amely nem nyúlik de könnyen formálható a kutya teste köré. A merev szalagok vagy vonalzók nem adnak pontos eredményeket.

Egyetlen mérés: Mindig végezz több mérést, hogy biztosan pontosak legyenek a mért adatok, különösen, ha az első mérés során a kutya mozgott.

Ezeket a hibákat elkerülve biztosíthatod, hogy a kutyád számára vásárolt ruha tökéletesen illeszkedik majd testére és kényelmes lesz számára bármilyen tevékenységet is végez.

 

Háta hossza - nyaktő és a farok közötti távolság.

 

Mellkas kerülete - a legszélesebb ponton, első lábak mögött mérve.

 

Nyak kerülete - ahol kutyusod a nyakörvet hordja.

 

Méretvételt követően válassz kutyusod számára megfelelő méretű kutyaruhát vagy kérd egyedi méretreEgyedi méretre rendelés esetén a mért adatokat kell megadni, kényelmi bőség nélkül!