Ingyenes kiszállítás 15.000,- Ft feletti megrendelés esetén » szállítási módok

Portékák kutyusoknak és gazdiknak!

 

Írhatsz nekem    info@kporteka.hu

vagy felhívhatsz  +36703339679

Blog

Miért fontos a kutyának ruha és mikor kell viselni?

Miért fontos a kutyának ruha és mikor kell viselni?

A kutyák ruházatának viselése számos előnnyel járhat a kutya egészségére, kényelmére és védelmére nézve.

A kutyaruha használatának számos oka és előnye van:

 

Hideg időjárás esetén kabát vagy pulóver használata javasolt

A kutyák sok esetben nem képesek megfelelően szabályozni testhőmérsékletüket, ezért a téli, őszi, tavaszi hűvös időben egy mellény, kabát vagy pulóver viselése segíthet megvédeni egészségüket.

A szőrtelen, rövid szőrű kutyák jobban fáznak, különösen érzékenyek a hidegre, mert hiányzik  testük természetes szigetelő rétege. Nincs ami megvédené testüket a külső hatásoktól, hidegtől, melegtől, nedvességtől. Számukra nagy kihívást jelent az időjárás, mindenképpen védeni kell őket a megfázástól. Ezen kívül a szőrtelen kutyák sokkal hajlamosabbak a hideg miatt jelentkező bőrproblémákra.

Korosztály szerint is vannak fokozott védelemre szoruló kutyusok, a fiatal kölykök és az idős, beteg kutyusok testének hideg, szél és csapadék elleni védelmére mindenképpen figyelniük kell a gazdiknak.

A kutyamellények és kabátok ill. enyhébb, de hűvös időjárásban a pulóverek viselése segíthet megvédeni kedvenceinket a hidegtől, kihüléstől és védi bőrüket a fagyási sérülésektől. Általában a vízlepergetős ruhák és kabátok több rétegűek, béleltek, melynek köszönhetően jó szigetelő hatásúak. A pulóverek a tavaszi-őszi időben nyújtanak kellő védelmet.

Esős időben jó szolgálatot tesz egy esőkabát

Az esőkabát vagy vízlepergetős ruha elengedhetetlen ahhoz, hogy megvédjük szőrös barátainkat. Nem csak az eső és a sár ellen nyújt védelmet, hanem kiváló a hideg vagy szeles napokon is!

A száraz kutya - boldog kutya!

Ha kutyusunkat szárazon tartjuk élvezetessé tehetjük számára a szabadban töltött időt még rossz időben is, nem lesz kellemetlen élménye egy séta alkalmával sem. Ezen kívül a túl sokáig nedves szőrzet egészségügyi problémákhoz vezethet, például bőrirritációhoz vagy fertőzéshez, ezért fontos, hogy szőrös barátainkat szárazon tartsuk egy jó minőségű esőkabáttal vagy vízlepergetős ruhával.

Gazdik számára is kellemesebb, ha a lakásban tartott kutyus sétáltatása után nem kell annyit takarítani esős időben a szabadból hazatérve.

 

Nyári forróságban is védjük kutyusunkat az UV káros hatásaitól

Amikor nyári forróságban háziállatunk a szabadban tölti az időt, ugyanúgy védeni kell őt a nap károsító hatásától, mint minket embereket. Speciális pólóval biztosíthatjuk a szükséges hűsítő kényelmet is amikor nagy meleg van és védhetjük az UV sugárzástól bőrüket.

 

Egészségügyi problémák esetén testvédő ruhák ajánlottak

A ruhák védelmet nyújthatnak a sérült kutyának – akár műtét, akár ivartalanítás után – a lábadozás időszakában. Korlátozza a kutya hozzáférését a sebhez és megakadályozza, hogy nyalogassák, harapdálják a heget, együtt nevelt társaik sem tudják megsérteni a beteg kutyust. Ezekkel a ruhadarabokkal gyorsíthatjuk, könnyebbé, kényelmesebbé tehetjük a felépülési folyamatot. Kínálatomban testet védő, ivartalanítás utáni ruhákat is találhatsz, szabvány méretben és egyedi méretre készítve egyaránt.

Hasznos lehet allergiás vagy bőrbetegségek, szőrhullás esetén is a védőruha.

Az érzékeny bőrű, allergiás vagy bőrbetegségben szenvedő kutyák számára mindenképpen természetes alapanyagú, légáteresztő képességű, könnyen tisztán tartható kutyaruha szükséges.

Manapság már sokféle kutyaruházat érhető el, nagyon nagy a választék, de mindig olyat válasszunk, ami a legmegfelelőbb a kutyusnak. Mindig ügyeljünk arra, hogy a megfelelő méretet vásároljuk meg számára, ami jól illeszkedik testéhez és semmilyen módon nem korlátozza, akadályozza őt.